Oll-in richt zich ook op ouder en kind trajecten.

Van 7 jaar oud tot zolang kinderen nog met hun ouders willen sporten
Als ouder ben je een rolmodel en een belangrijk hechtingsfiguur. Het is dus als ouder belangrijk dat je het goede voorbeeld geeft, je kinderen een veilig gevoel geeft en dat je erkenning geeft voor de inzet en prestaties van je kinderen.

In de ouder en kind trajecten ga je samen met je kind trainen. Als ouder kan je het goede voorbeeld geven, je kind het vertrouwen geven dat zij nieuwe uitdagingen aankunnen en de erkenning geven voor het aangaan van de uitdagingen van het sporten. Ondertussen ben je samen lekker bezig en quality time aan het door brengen.

Het ouder en kind traject wordt op zowel de leeftijd van het kind aangepast als de fysieke mogelijkheden van ouder en kind. Zo kan een ouder met een tiener ervoor kiezen om samen te gaan boksen of kan je zoontje van 10 al heel goed rennen en gaan jullie samen bootcampen.

Wat kan je verwachten:
– buiten sporten
– samenwerken
– fysiek uitdagende training
– principes van bootcamp, speltraining, core training, kettlebell training, TRX en sport en spel worden gebruikt om een volwaardige maar vooral leuke training aan te bieden voor ouder en kind
– er wordt rekening gehouden met de belastbaarheid van het kind. Vanwege de mogelijke belemmering van de groei van het kind is het van belang dat kinderen tot een bepaalde leeftijd nog niet met gewichten trainen. Zij kunnen echter wel op andere manieren geprikkeld worden door bijvoorbeeld balans oefeningen, eigen lichaamsgewicht oefeningen, snelheid en explosiviteit te trainen.
– behoeftes van verschillende sporten
– het versterken van de ouder-kind band
– samen behalen van doelen

Van babyleeftijd tot 6 jaar oud
Het jonge kind (baby tot 6 jaar) en ouder traject valt onder de noemer van Speelkwartier. Op de site van Speelkwartier vind je meer info hierover. Dus neem snel even een kijkje op de site van Speelkwartier.

Enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op