Mentaal trainen

Waarom sport- en prestatiepsychologie?

Omdat jij jezelf constant wil blijven verbeteren. Dit doe je al door je techniek, conditie, lenigheid en kracht te trainen. Maar zijn mentale factoren niet ook te trainen? Door ook mentale training toe te voegen aan je trainingsprogramma kan jij ervoor zorgen dat je een streep voor hebt op de anderen.

Verder kan sport- en prestatiepsychologie jou ook helpen om datgeen waar jij tegenaan loopt aan te pakken. Hierbij moet je denken aan:

Motivatie, aandacht, visualiseren, doelen stellen, angst, wedstrijdspanning, negatieve gedachten, positieve zelfspraak


 

Atleet, (top)sporter, sportman, sportvrouw en/of teamgenoot OPGELET, mentale training binnen handbereik.

Wordt het niet eens tijd dat je naast de vele fysieke trainingen ook mentaal gaat trainen met een sport- en prestatiepsycholoog? Als sporter ben jij constant bezig om beter te worden dan dat je al bent. Dit doe je al door je tactiek, techniek, conditie, lenigheid en kracht te trainen. Maar ben je ook mentaal sterk? Door ook mentale training toe te voegen aan je trainingsprogramma kan jij ervoor zorgen dat je een streep voor hebt op de anderen.

 

Waar ga je mee aan de slag bij mentale training?

Doorzettingsvermogen

Zelfvertrouwen

Het kunnen richten van de aandacht

Het kunnen inbeelden van een overwinning

Het verminderen van niet helpende gedachten

Het mentaal oefenen van een nieuwe techniek

 

Verder kan sport- en prestatiepsychologie jou ook helpen om datgene waar jij tegenaan loopt aan te pakken. Hierbij moet je denken aan: het beter presteren tijdens de training dan in een wedstrijd. Het meer bezig zijn met je tegenstander dan met jezelf. Of misschien merk je dat negatieve gedachten soms de overhand hebben.

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bevat mentale training vele aspecten. Goed om te vermelden dat alle genoemde aspecten trainbaar zijn en een directe (positieve) invloed hebben op de sportprestatie. Met behulp van de juiste begeleiding kan je niet alleen optimaal getraind zijn op fysiek maar ook op mentaal gebied. Die begeleiding is nu beschikbaar.

 

Waarom zou je contact opnemen? Omdat je benieuwd bent geworden naar sportpsychologie en benieuwd bent naar de mogelijkheden hiervan. Omdat we gaan kijken naar jouw persoonlijke situatie en wetenschappelijk onderbouwde interventies in zullen zetten om hier op in te spelen. Omdat ik momenteel 10 mentale training bijeenkomsten aan kan bieden voor een gereduceerd tarief. Omdat je dan mentale training krijgt van een sportpsycholoog in opleiding van de Postacademische Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog (POPS). Omdat alleen sportpsychologen die deze opleiding hebben afgerond zich kunnen aansluiten bij de Vereniging voor Sportpsychologen in Nederland (VSPN) en zich hiermee erkend sportpsycholoog VSPN® kunnen noemen. Stuur een PB, of mail naar olivier@oll-in.nl